MHI Vestas Offshore Wind strømliner kompetenceudvikling med ny læringsportal

30-08-2018

Øget fokus på medarbejdernes kompetenceudvikling har banet vejen for ny læringsportal hos MHI Vestas Offshore Wind.

MHI Vestas Offshore Wind er et joint venture bestående af Vestas og Mitsubishi Heavy Industries. MHI Vestas Offshore Wind er kendt for at stå bag verdens mest kraftfulde, serieproducere havvindmølle, V164. MHI Vestas Offshore Wind har +2500 ansatte i produktionen på virksomhedens tre fabrikker, eller som offshore-medarbejdere til etablering af havvindmølleparker.

I arbejdet med at kunne levere markedets bedste havvindmøller er løbende udvikling af medarbejdernes kompetencer helt essentielt. For at højne systematiseringen af denne proces ønskede MHI Vestas Offshore Wind at samle alle kompetenceudviklingstilbud i ét system; alt lige fra onboarding og sikkerhedscertificeringer til efteruddannelse præsenteret let og dynamisk for den enkelte medarbejder. Intet mindre!

 

Tilgængelighed er afgørende

For at kunne realisere denne vision har MHI Vestas Offshore Wind etableret en digital læringsportal fra Fellowmind, som er blevet tilpasset til at imødekomme behov for fornyelse af den administrative proces bag læring og udvikling. Læringsportalen er således designet til at facilitere både online og traditionel undervisning og sidemandsoplæring på fabrikker og offshore-lokationer. Uanset hvor du er og hvordan du lærer, så er tilgængelighed på alle typer enheder en naturlig nødvendighed.

Centrum for opbygningen af læringsportalen har derfor været, at sikre den bedste oplevelse for den enkelte medarbejder. Således har det været målsætningen, at medarbejderen tydeligt kan følge sin egen udvikling og løbende bliver mødt af kurser og træningsmuligheder, der er tilpasset dennes aktuelle opgaver og kompetencer – og der kan tilpasses løbende fra portalens administrationspanel.

Læringsportalen – MVOW Development Central – fra Fellowmind giver os nu muligheden for digital styring af træningsdokumentation på tværs af vores produktionsfaciliteter og servicesites. Vi har fået meget nemmere ved at håndtere vort ansvar som ISO-certificeret virksomhed. Næste skridt er udvikling og kuratering af kursus- og træningsmateriale, så vi også kan bruge MVOW DC som next generation learning platform – NGLP” , siger Ronnie Vindbjerg Pedersen, Head of Training, Development & HR PMO, MHI Vestas Offshore Wind.

 

Fuldt opdateret platform og integreret med Office 365

Læringsportalen tilbydes som en Software-as-a-Service (SaaS) integreret i Office 365 med single sign-on. Fellowmind sørger for, at platformen er fuldt kørende og løbende opdateres med ny funktionalitet, kurser og træningsmateriale vedrørende Microsoft software. Læringsportalen understøtter kundens egen læringsmateriale, hvor medarbejdere også kan læres op i at lave egne kurser og træningsvideoer.