22-04-2020

I vores eget team i Fellowmind, har vi brugt Teams intensivt i halvandet år. Det har givet os god erfaring i, hvad der virker godt i Teams, og hvordan man med få gode vaner kan gøre samarbejdet endnu bedre.

Vi har derfor samlet disse 4 simple tips til, hvad der hjælper os i dagligdagen og hvad vi gerne ville have startet med at vide, dengang vi for alvor tog Teams i brug.

Ofte er det bare ét klik der gør forskellen. Del denne blogpost med dine kolleger, så I hurtigere får gode arbejdsvaner i Teams.

 

Nr 1 – Hold trådene

Det er lettere sagt end gjort, men hold øje med, om du rammer ’Svar’ eller ’Skriv ny besked’.

Hver ny besked der kommer i kanalen, er et nyt emne – og det bliver svært at holde styr på, hvem der snakker med hvem om hvad. Så tjek en ekstra gang hvilken knap du rammer, inden du trykker send. Det skaber mindre forvirring for alle.

 

 

Nr 2 – Brug flere mentions

Vi ser ofte, at nye brugere af Teams skriver en besked i en kanal – helt korrekt med ny samtale ved emneskifte og i den korrekte kanal. MEN: Der er ikke nogen, der reagerer på deres besked.

Hvorfor? Fordi de rigtige personer ikke ser beskeden. Der kastes en bold ud, som ingen ser. Der mangler at blive brugt en mention.

En mention laver en notifikation til den, der bliver mentioned, så de ved, hvor de skal kigge hen. Det giver mange flere grebede bolde.

 

Nr 3 – Et like er mere end du ”synes godt om”

Teams er smart med samtalerne, der kan gøre samarbejdet lettere. Men megalange samtaler, som mest består af ok, jeg er med, jeg forstår, det gør jeg, fedt! er bare irriterende. For alle de svar kan siges meget lettere: 👍. Med liket viser du, at du har set beskeden og alt efter indholdet viser det, at du har forstået beskeden, og du er på sagen. Det er effektiv kommunikation: ét klik = masser af kommunikation.

Selvfølgelig kan et like stadigvæk betyde, at man synes godt om beskeden. Men ved at give flere betydninger til liket, skaber I en bedre kommunikation og flow i jeres samtaler. Kun det allervigtigste kommer på skrift.

 

Nr 4 – Ret let stavefejl i chatten

 

Det er fire tips, som gør en stor forskel for, hvad I får ud af jeres samtaler i Teams. Med dem får I en bedre oplevelse af Teams, og I vil opleve et bedre samarbejde hinanden imellem.

Fortæl dine kolleger om tippene, så I sammen kan blive bedre.

God fornøjelse!